PENGAKUAN/CONFESSION PEMBACA YANG HAMPIR DIBANKRAPKAN ATAS KESILAPAN BANK

PENGAKUAN/CONFESSION PEMBACA. MIMPI NGERI HAMPIR DIBANKRAPKAN OLEH BANK ATAS KESILAPAN BANK SENDIRI

 

Assalamualaikum. Kali ini kita kongsikan pulak satu pengalaman dari seorang pembaca Page FB https://www.facebook.com/ceritahutang/ dan Blog http://www.ceritahutangbankdananda.com/ yang hampir diBankrapkan oleh Bank bukan atas salah beliau sepenuhnya tetapi atas kesilapan Bank sendiri dan ikuti kegigihan beliau mempertahankan diri beliau di Mahkamah setelah hampir satu tahun yang akhirnya kemenangan berpihak kepada beliau apabila dilepaskan oleh Mahkamah. Ikuti kisah beliau supaya boleh menjadi panduan bagi mereka yang mempunyai masalah yang sama.

 

Assalamualaikum..

Berikut adalah kronologi kes saya berkenaan kes keBankrapan yang saya lalui di Mahkamah Tinggi dari tahun 2015 hingga penghujung 2016 dan Bank menarik balik kes. Saya harap agar perkongsian saya ini memberi manfaat dan membuka mata kepada semua yang menerima nasib yang sama seperti saya.

 

PERMOHONAN PEMBIAYAAN PERIBADI ISLAMIC.

Pada tahun Mac 2011, saya telah membuat pinjaman peribadi Islamic di sebuah Bank. Perjanjian pembiayaan yang saya tandatangan dan semua maklum bahawa setiap personal loan kakitangan kerajaan perlu buat bayaran melalui ANGKASA. Tetapi Bank ni lain sikit, bayaran loan ni perlu dibuat direct melalui potongan gaji. Bayaran bulanan bermula April 2011 adalah sebanyak RM638.00.

 

MASALAH BAYARAN BALIK

Pada April 2011, saya dapati tiada potongan gaji dibuat untuk bayaran loan tersebut. Saya bertanya dengan bahagian kewangan jabatan saya dan mereka tidak boleh sewenang-wenangnya buat potongan kerana belum mendapat surat arahan potongan dari pihak Bank. Saya terus call Bank dan Bank semak. Ternyata satu borang untuk potongan gaji tak disertakan semasa permohonan loan dulu. Bila dah jadi macam ni, saya membuat bayaran secara manual. Direct transfer dari akaun ke akaun loan. Saya buat bayaran manual dari April 2011 – Januari 2014 secara manual!!.

 

MULA ADA TUNGGAKAN (LETTER OF DEMAND & LETTER OF TERMINATION)

Mula dari Februari 2014, saya gagal buat bayaran. Atas masalah kewangan dan masalah direct transfer dari akaun. Saya kol Bank HQ di KL, diorang cek, sepatutnya loan saya kena buat potongan gaji dan tiada cara bayaran selain kena buat potongan gaji. Jika saya bayar dengan cash deposit pun tak boleh.

Selepas 4 bulan tunggakan, Bank mula call. Saya ceritakan perkara sebenar. Dan Bank cakap akan semak. Sampai la saya mendapat Letter of demand. Saya masih cerita perkara yang sama. Di sini saya mula rasa ragu. Bank call berkata saya ada tunggakan pinjaman rumah. Padahal saya buat pinjaman peribadi. Di mana rekod saya sebenarnya?
Beberapa bulan lepas tu, saya menerima Letter of Termination. Di sini saya mula tak sedap hati. Saya dan kawan saya yang juga ada masalah kad kredit pergi ke BNM untuk minta bantuan AKPK. Kami mendengar taklimat sehari. Di situ saya rasa saya dah terlewat dan takut nak mula langkah dengan AKPK. Saya mula pikir negatif. Tindakan paling SALAH saya dah buat.

Beberapa bulan berlalu.. tiba-tiba saya dapat surat dari pos daftar tentang NOTIS KEBANKRAPAN. Tarikh pendengaran pengurusan kes di hadapan Penolong Kanan Pendaftar (PKP) Mahkamah Tinggi pada Jun 2015. Masa ni jantung saya dah macam berhenti. Lemah lutut saya. Saya baca satu persatu. Apa yang perlu saya buat. Saya Nampak no telefon dan alamat pejabat guaman yang menguruskan kes ini. Saya terus call dan bertanya. Mereka menyuruh saya berbincang dengan bahagian credit Bank. Di sini saya cerita semuanya dan kos tunggakan saya masa tu adalah RM7000. Mereka mencadangkan saya buat bayaran sedikit demi sedikit sehingga tarikh pendengaran kes. Namun sehingga Jun 2015, saya memang gagal buat bayaran dan mustahil dengan masalah kewangan yang saya hadapi. Sebelum saya ke Mahkamah, saya merujuk kepada ramai orang, kawan-kawan saya, sumber di internet.

 

PENDENGARAN PENGURUSAN KES 1

Saya ke Mahkamah Tinggi. Satu pengalaman baru bagi saya. Memang saya langsung tidak tahu prosedur Mahkamah. Saya bertanya seorang pengawal bilik PKP. Tetapi PKP beritahu tunggu di bilik cubical. Saya menunggu di situ. Saya lihat ramai peguam menunggu. Saya seorang sahaja orang awam yang berada di situ. Peguam masuk ke bilik cubical PKP dan saya tidak tau siapa peguam yang berkaitan dengan saya. Masa tu saya dah takut. Takut dijatuhkan hukuman ingkar tetapi saya ada di situ. Saya selamba membuka pintu PKP dan bercakap nama saya. PKP suruh saya keluar dulu. Saya tunggu di luar dan tiba-tiba peguam yang berbincang dengan PKP keluar dan memanggil nama saya. Bila saya masuk, PKP telah menetapkan tarikh pengurusan kes seterusnya pada oktober 2015. Pada masa tu, saya lihat peguam terkejut dan mungkin tidak sangka saya akan ke Mahkamah.

 

PENDENGARAN PENGURUSAN KES 2

Pada tarikh ini saya ke Mahkamah lagi. Tetapi peguam dah masuk awal dari saya. Saya nekad masuk ke bilik PKP seorang diri. Masa tu PKP dengan tegas bertanya, mana saya tau tarikh ini. Saya memberitahu saya semak di system e filing Mahkamah. PKP memberitahu bahawa peguam memohon perintah PETISYEN PEMIUTANG (CP) kepada saya dan saya perlu tunggu surat.

 

PETISYEN PEMIUTANG

Saya telah menerima surat dari peguam untuk meneruskan tindakan CP. Dalam masa ni saya memang sentiasa berunding dengan Bank akan buat bayaran semampu saya. Bank masih meminta untuk buat bayaran tunggakan dan baru akan Tarik balik kes. Tarikh pendengaran CP adalah Disember 2015.

 

PENDENGARAN PETISYEN PEMIUTANG

Pada Disember 2015, peguam memohon untuk dilanjutkan tarikh kepada PKP dan PKP bersetuju untuk dilanjutkan kepada jan 2016. Pada tarikh jan 2016, peguam memohon lanjutan tarikh kepada Februari 2016 atas alasan searching IC saya dalam proses.

Pada Februari 2016, saya mula main peranan. Saya bertanya pada Bank Negara Malaysia (BNM). Seorang pegawai BNM telah hubungi pihak Bank dan meminta penjelasan. (mungkin bapa dah marah anak) sebab kegagalan dan kesilapan Bank. Pada tarikh pendengaran Februari 2016, saya memohon tarikh dilanjutkan sehingga akhir Jun 2016. PKP dah tetapkan final untuk pendengaran CP pada Julai 2016. Lega saya di sini.

Pada Julai 2016, PKP yang menguruskan kes ini bertukar kepada orang lain. Pihak Bank memohon lanjutan dan PKP tetapkan tarikh pada eptember 2016. Pada tarikh pendengaran, saya memohon tarikh akhir adalah pada Februari 2017 dengan alasan saya mendapat dividend dan tiada bantahan dari peguam Bank. Namun begitu, tarikh telah ditukar kepada November 2016. Itupun saya semak di system. Tiada surat pemakluman dihantar kepada saya. Saya hadir ke Mahkamah November 2016 dan peguam mohon lanjut tempoh. PKP memutuskan tarikh final adalah Disember 2016 kerana kes ini terlalu lama. Tarikh Februari 2017 dibatalkan. Samada proceed CP atau Tarik balik kes.

 

TARIKH FINAL UNTUK PENDENGARAN CP

Saya hadir ke Mahkamah Tinggi. PKP bertukar orang. Peguam pun bertukar orang. Saya siap sedia dengan fail saya. Saya nekad untuk memohon Bank Tarik balik kes. Bila masuk, saya ceritakan kronologi smua dan peguam mohon PKP beri tarikh lanjutan baru. PKP mendengar alasan saya dan PKP memutuskan..
 
KES INI DITARIK BALIK TANPA KOS. Peguam boleh menuntut deposit RM2000 di Jabatan Insolvensi.
 
ALHAMDULILLAH.. SYUKUR YA ALLAH. Saya sujud syukur. Sekurang-kurangnya saya ada peluang kedua untuk buat bayaran. Selepas ini saya akan menyerah diri di AKPK untuk menguruskan hutang saya.

 

Nasihat saya dari pengalaman saya :

  • Bila terima Notice of demand – call Bank dan bincang
     

  • Bila terima Notice of termination – Bank boleh lagi dibawa berbincang
     

  • Notis keBankrapan – jangan malu call Bank. Merayu. Lepas diri sendiri. Buang ego.
     

  • Bila terima surat Petisyen Pemiutang – Bank boleh lagi beri peluang
     

  • Bila Mahkamah dah tetapkan pendengaran Petisyen Pemiutang, tarikh hari tu adalah tarikh Bankrap. (betulkan saya jika salah)..

 

Saya telah berada di tahap 4.. tapi di KIV pendengaran hampir setahun. Alhamdulillah kes ditarik balik.

Di sini adalah panduan di Mahkamah.

  • Apabila mendapat surat NOTIS KEBANKRAPAN, terdapat no kes Mahkamah yang kita boleh semak di e filing kehakiman. https://efiling.kehakiman.gov.my/eFiling/ . semak Mahkamah mana yang terlibat. Masukkan nombor kes dan terpampanglah jadual pendengaran kes anda dan PKP yang mengambil kes anda.
  •  

  • Apabila sampai di Mahkamah, semak nombor kes anda di kiosk yang terdapat Mahkamah. Tingkat dan bilik mana pendengaran kes.
  •  

  • Bila dah dapat nama PKP yang terlibat, di papan kenyataan akan dipamerkan nombor kes di bawah pengurusan PKP dan lokasi bilik pendengaran.
  •  

  • Bila sampai di luar bilik, tunggu setiap peguam yang datang. Tanya setiap seorang adakah terlibat dengan anda. Jika berjumpa. Duduk sekali dan bincang, masuk sekali ke bilik pendengaran PKP.
  •  

  • Buat rayuan untuk diri sendiri.
  • PERGI AKPK KENA BLACKLIST KE?

    blacklistpush

    SOALAN CEPUMAS: KALAU DAH TAK DAPAT BAYAR HUTANG, PERLUKAH MINTA PERTOLONGAN AKPK? KENA BLACKLIST KE? NANTI TAK DAPAT BUAT LOAN LAGI…

    Assalamualaikum. Saya selalu mendapat soalan berkenaan keraguan untuk mendapatkan khidmat AKPK bagi mentadbir dan mengawal hutang yang sudah tidak dapat dikawal lagi. HARUS DIINGAT saya tak kerja dengan AKPK dan saya bukan promosi AKPK. Tak dapat apa apa pun sebab khidmat AKPK adalah PERCUMA. Saya cuma memberi pilihan jika dah “jem kreng” tak tahu nak buat apa dah bila sangkut bab hutang. Berikut adalah antara sedutan soalan dan jawapan yang diterima:

    SEDUTAN JAWAPAN

    Apa maksud “dia yg x setuju coz kalau dah under AKPK mmg x dpt nak apa2 nanti .. tapi belum tentu AKPK dpt kurangkan jugak byran… ”

    Adakah beliau memikirkan kalau pergi AKPK takde harapan nak dapat loan lagi? Kalau tak pergi dan dibiarkan loan tertunggak dan cuba selesaikan sendiri “pada suatu hari nanti” ada harapan dapat loan? Sekarang ni pun dah masuk dalam CTOS dan CCRIS memang dah tak dapat loan dah. Pada saya jumlah baki masih boleh diuruskan pada tahap RM12K dan setelah selesai hutang jika dibawah kawal selia AKPK masih boleh memohon untuk pinjaman atas dasar “berkelakuan baik” atau telah menunjukkan kesungguhan dan inisiatif untuk mengakui bahawa kita ada masalah hutang dan berjaya menyelesaikannya daripada memilih untuk berdiam diri dan lari dari tanggungjawab dan pada masa yang sama berharap untuk membuat hutang lagi padahal rekod kita dah ada dalam CTOS dan CCRIS.



    Link soalan soalan dan jawapan asal:

    TINDAKAN MAHKAMAH TAK PAKAI SMS, EMAIL. FAHAMI PROSES SITA MENYITA YANG SEBENAR

    http://www.ceritahutangbankdananda.com/index.php/2016/09/01/tindakan-mahkamah-tak-pakai-sms-email-fahami-proses-sita-menyita-yang-sebenar/#comment-2308

    http://www.ceritahutangbankdananda.com/index.php/2016/09/01/tindakan-mahkamah-tak-pakai-sms-email-fahami-proses-sita-menyita-yang-sebenar/#comment-2315

    http://www.ceritahutangbankdananda.com/index.php/2016/09/01/tindakan-mahkamah-tak-pakai-sms-email-fahami-proses-sita-menyita-yang-sebenar/#comment-2316

    SEDUTAN SOALAN

    “Ok Tuan. Maaf, ada lagi 3 soalan nak tanya:
    1) ada apa2 kesan lain ke jika saya selesaikan melalui AKPK? Coz ada yg kata jadikan AKPK tu pilihan terakhir nak selesaikan masalah hutang.
    2) Skarang ni saya dah dikira sebagai penghakiman ingkar. apa tindakan yang mahkamah boleh jatuhkan pada saya?
    3) Kalau sekarang ni saya just berdiam diri saja & bila bulan April 2017 nanti saya datang ke bank & selesaikan semua baki tertunggak tu, ada kesan buruk maksimum ke yg saya boleh kena selain Garnisi tersebut? Contohnya sita barang.”

    SEDUTAN JAWAPAN

    Kesan yang macamana AKPK ni menurut kata sesetengah orang tu? Takut blacklist? Kalau tak pergi AKPK pun blacklist juga. Kalau dah jam macam ni apa pilihan lain? Bank boleh “dengar” juga cadangan AKPK daripada kita runding direct.

    Jangan buat diam diam. Bank ni terkenal dengan tindakan Garnisinya. Silap haribulan pertengahan bulan 10 dia akan sebat duit dalam akaun.

    Mahkamah hanya jatuhkan hukuman. Loyar yang akan buat permohonan nak Garnis Akaun atau Sita Barang

    Walau apapun, terpulang kepada anda untuk membuat keputusan. Saya sertakan dua link dibawah tentang AKPK untuk rujukan lanjut.

    PRO KONTRA KE AKPK

    http://maszmadi.blogspot.my/2013/05/jangan-join-akpk.html

    PENGALAMAN KE AKPK

    http://www.adzril.com/2016/01/pengalaman-aku-pergi-serah-diri-ke-akpk.html

    Biasanya kalau ada banyak hutang kad kredit, AKPK boleh tolong bincangkan pengurangan kadar faedah kad kredit yang tinggi supaya peminjam boleh membayar dengan kadar yang rendah dan mampu dibayar. Tapi kalau personal loan yang ratus ratus ribu dengan komitment bayaran bulanan yang tinggi, AKPK mungkin “TAK DAPEK NAK NOLONG” dan anda harus bersedia untuk menghadapi tindakan keBANKRAPAN dan untuk tindakan seperti ini, boleh lihat link dibawah:

    http://www.ceritahutangbankdananda.com/index.php/2016/09/02/perkongsian-seorang-bankrap/
    Kalau nak check status bankrap boleh pergi ke link ini dan daftar untuk buat semakan.

    https://e-insolvensi.mdi.gov.my/

    PERKONGSIAN SEORANG BANKRAP

    bythethread

    Ramai yang bertanya apa yang harus dibuat jika dikenakan tindakan Bankrapsi. Tidak kurang juga yang bertanya adakah cara untuk “melawan” atau “mengenepikan” tindakan ini. Jawapannya “Ya” dan “Tidak” iaitu agak subjektif dan bergantung kepada keadaan kerana setiap kes adalah secara umumnya agak unik dan mempunyai sedikit sebanyak perbezaan. Akan tetapi proses Bankrapsi perlu melalui beberapa prosedur yang perlu dipatuhi oleh Bank dan Loyarnya dengan terperinci. Kalau ada yang tersilap boleh mengakibatkan tindakan perlu dimulakan semula dari awal. Jadi “melawan” dari segi teknikal boleh untuk “melambat lambatkan permainan” atau mungkin juga DEFENDAN (Peminjam) mempunyai alasan yang sangat sangat kukuh seperti sedang dalam proses menjual aset untuk menyelesaikan hutang dan sebagainya tapi itupun bergantung kepada budibicara Mahkamah. Pokoknya untuk melambatkan atau membatalkan proses Bankrapsi.

    Malangnya apabila tiada apa lagi yang boleh dilakukan maka terpaksalah akur dengan status Bankrap. Saya ada menerima satu perkongsian dari seorang Bankrap diruangan forum di blog yang mungkin boleh menjadi panduan bagi yang menghadapi masalah yang sama. Perlu saya nyatakan bahawa setiap individu adalah berbeza dari segi pemilikan harta sebelum Bankrap dan jumlah pendapatan tetapi asasnya adalah sama iaitu melaporkan diri ke Jabatan Insolvensi Malaysia (JIM) dan berbincang secara baik kerana setiap perkara atau masalah masih ada jalan penyelesaian melalui budibicara pegawai JIM yang terbabit. Saya telah edit beberapa perkataan “shortcut” supaya mudah dibaca. (link asal boleh dibaca di link forum Masalah Kad Kredit

    PENGALAMAN SEORANG BANKRAP

    Saya ingin kongsikan pengalaman saya yang baru saja di BANKRUPkan oleh sebuah bank pada awal tahun ni (2016). Kisahnya saya hanya tahu saya bankrup bila nak ambik gaji kat ATM sebuah bank, akaun saya dibekukan dan bank tersebut beri surat pemberitahuan saya telah dibankrupkan oleh bank lain dan rujuk kepada Jabatan Insolvensi Malaysia (JIM), pada saat tu dunia ni dah rasa kecik dah, dah macam gived up, tapi oleh kerana tiada jalan lain, saya beranikan diri ke JIM (sebab nanti waran tangkap plak keluar bila kita tak munculkan diri di Jabatan Insolvensi).

    Alhamdulilah, pegawai pegawai Jabatan insolvensi semua nya mesra baik dan profesional, dan BIAR SAYA BERITAHU rupanya STATUS BANKRUP ni bukan bererti anda tiada masa depan dah ATAU DAH TAK BOLEH HIDUP DAH, bila ditemuramah dan dijelaskan terperinci oleh pegawai JIM yang TADBIR kes saya JANGKAAN SAYA MELESET sama sekali. Saya di bankrupkan oleh sebuah bank dan DALAM MASA SAMA saya mempunyai tunggakan di beberapa bank lain (pinjaman peribadi,kad kredit,kereta). Hutang di koperasi, syarikat pemberi pinjaman berlesen, astro, celcom (ya masa muda saya amat teruk) DAN JUMLAH KESELURUHAN RM 150 000.

    Dulu saya kerja pegawai kerajaan tapi telah berhenti dan kerja sebagai pengawal keselamatan saja dengan gaji RM1200 sebulan. Berbalik cerita saya sampai ke JIM, saya isi banyak borang antaranya hutang hutang yang ada di tempat lain, aset yang ada (yang ATAS NAMA SAYA) dan pendapatan bulanan, saya TERKEJUT apabila saya hanya perlu membayar MINIMUM RM100 sebulan utk SEMUA HUTANG HUTANG yang saya sebut tadi. MANA NAK CARI TEMPAT hutang beratus ribu banyak tempat TAPI HANYA BAYAR 100 je sebulan???

    Hanya JIM saja boleh lakukan itulah MAGIK AKTA BANKRUPSI NI. Dan saya mungkin bernasib baik kerana saya tinggal dirumah yang bukan atas nama saya TAPI AYAH SAYA dan kereta kedua yang saya pakai adalah atas nama abang saya dan kereta tu dah tiada ccm di bank. JIM hanya mengambil alih aset yang tertulis hitam putih atas NAMA ANDA SAHAJA. Aset harta isteri ke mak ayah ke keluarga ke MEREKA TAK GANGGU PUN, EPF mereka tak ambik pun, dan jika anda ada barang bernilai pun mereka tidak akan ganggu KECUALI jika barang anda tu bernilai RM5000 ke atas, jadi setakat hp Samsung S5, Lenovo , Sony ke apa, TV 29 inci plasma mereka tak ambik pun..

    Memang status bankrupsi ni banyak SEKATAN tapi ia BUKAN SEKATAN MACAM DINDING PENJARA TU. Contoh diri saya, gaji saya pada bulan tu kira BURN HANGUS kerana akaun telah di close TETAPI saya dibenarkan buka akaun baru di bank lain untuk kemasukam gaji bulan seterusnya, bukan susah pun, saya mohon kebenaran buka akaun tu dalam dua jam je saya da dapat surat kebenaran buka buku akaun baru di maybank pada hari tu juga saya pergi (knp maybanK?sebab pegawai JIM tu yang cadangkan, Maybank dan Public bank tak cerewet sangat nak buka buku akaun org bankrup berbanding bank lain).

    Saya beritahu bolehkah saya part time berniaga atas lesen mak saya dan dalam masa sama saya teruskan kerja saya sebagai sekuriti, TIADA MASALAH PUN, dalam beberapa jam dah dapat kebenaran tu setelah isi borang tertentulah..tak susah pun pegawai JIM akan tunjuk ajar A-Z. Ada tak faham tanya je. Majikan saya tidak tahupun hingga hari ni saya adalah bankrup kerana saya bukan kerja di bahagian pembuat keputusan atau kewangan (bagi kerja kerajaan mereka ada sistem sendiri yang automatik ketua Jabatan tahu status kewangan penjawat awam tu), saya acah acah je buat surat kepada kerani saya nak tukar akaun gaji kerana tempat tinggal saya terdekat adalah Maybank dan saya nak guna sistem e-banking.

    Kadang kadang antara sebab majikan tahu status kita ni bila kita tak hadirkan diri ke JIM setelah dibankrupkan, jadi pegawai pegawai JIM tu akan cari lah KITA ke rumah dan tempat kerja, so tahu je dah bankrup cepat cepat pergi JIM jangan bertangguh. Pegawai JIM tu sendiri ada cakap sebenarnya kebanyakan TOKEY TOKEY berbangsa Cina lebih suka bankrupkan diri bila dah tak mampu bayar pinjaman yang berjumlah ratusan ribu atau jutaan ringgit mereka rela hati membankrupkan diri sendiri sebab jika ke AKPK pun macam kes saya minimum kena bayar pun rm900 lebih sebulan,mana nak cari duit setiap bulan macam tu dah lah gaji 1200 je, tapi di JIM saya hanya bayar MINIMUM RM100 je nak bayar lebih pun tak apa..berbanding melayu kebanyakan melarikan diri dan MASALAH tu tak selesai malah jadi lebih buruk… dan JIKA anda beri kerjasama, patuh setiap syarat dan lancar bayaran ke JIM, 5 tahun ke atas anda boleh mohon ke ketua pengarah JIM untuk pelepasan bankrup, jika LULUS anda seperti budak baru abis SPM dah tiada hutang zero suci dan murni (tapi nak buat loan apa apa lepas tu memang tak dapat lah, dah ada REKOD, tapi dah rasa serik berhutang rasa nya TIADA SIAPA nak terjerumus dalam hutang lagi ye tak),

    OK, saya TAK SARANKAN ANDA BANKRUPKAN DIRI, bankrup ni jalan terakhir BILA DAH BENAR BENAR TAK MAMPU DAH BAYAR ATAU/MELAYAN AGEN AGEN PENGUTIP HUTANG, berundinglah dulu dengan pemiutang anda, paling penting jika DAH TAHU STATUS BANKRUP TERUSLAH KE JIM jangan berlengah, JIM akan jadi SEAKAN PERISAI kepada kita dari gangguan ugutan ejen ejen pengutip hutang dan macam kes saya selepas saya bankrup adalah satu ejen kutip hutang ni (mungkin dia belum update kes saya) telefon nak ugut tu ni jika tak bayar, saya biarkan je dia bcakap 4-5 minit, lepas tu saya jawab je SAYA NI DAH DI BAWAH JIM DAH STATUS BANKRUP, jika encik nak tuntut apa apa nak buat apa apa encik pergi je JIM tempat saya di tadbir….haaa terdiam ejen pengutip hutang, sebenarnya BANK atau mana mana pemiutang TAK SUKA PUN nak jatuhkan bankrup ni, sebab mereka TAK UNTUNGPUN. Contoh kes saya, RM100 sebulan bahagi kepada 7 pemiutang, tapi seorangg berapa je dapat sebulan??? Kos guaman lebih mahal dari return tu…

    Itulah ejen2 pengutip hutang ni MENUNTUT hutang dah macam gangster ayat ganas gila sebab OBJEKTIF mereka anda mesti bayar mengikut BERAPA MEREKA MAHU KAN dan jika anda di bankrupkan MEREKA TERPAKSA AKUR dengan jumlah bayaran yang ditetapkan JIM…itu saja share cerita saya, saya tulis pengalaman ni pun sambil menghirup kopi yang wangi eheheh. INGAT BANKRUP BUKAN PENAMAT HIDUP. tq

    TINDAKAN MAHKAMAH TAK PAKAI SMS, EMAIL. FAHAMI PROSES SITA MENYITA YANG SEBENAR

    temberangsita

    SATU LAGI KHIDMAT PESANAN MASYARAKAT. SEBARKAN SUPAYA FAHAM TINDAKAN UNDANG UNDANG YANG SEBENAR. HUTANG MEMANG KENA BAYAR TAPI ADA SALURAN UNTUK BUAT RUNDINGAN DENGAN BETUL. JANGAN JADI MANGSA TEMBERANG AGEN KUTIP HUTANG.

    Assalamualaikum. Kita kongsikan satu lagi episod GEMPAQ Agen Kutip Hutang dalam bab sita menyita ni. Saya dah banyak kali cerita pasal ni tapi upload lagi buat manfaat bersama.

    SEDUTAN SOALAN

    “Pegawai yag call tu jgk bgtau kalau beliau xde terima call dr peguam terbabit sblm pukul 5ptg, proses untuk dtg rumah dan bg writ saman akan diteruskan..(dtg ptg smlm atau isnin ni 29/8/16).saye call peguam tersebut dan peguam tu bgtau blh setel kes luar mahkamah tp kne call pegawai yg pegang fail case saye untuk tau jumlah yg perlu bayar untuk tarik balik writ saman tersebut..peguam tersebut ade bg no phone pegawai tu..saye call pegawai tu dan disuruh bayar jumlah penuh pinjaman ptg tu jgk dan hntr gambar bukti pembayaran untuk beliau email kat mahkamah utk batalkan writ saman tersebut..saye ade buat pembayaran ptg tu tp bkn full payment..katenye kne jgk bayar full tuk tarik kes saye tu..pegawai tu gtau jumlah yg saye bayar ptg tu cukup untuk tangguhkan sementara je..(sampai isnin 29/8/16 ptg je)kalau xterima full payment isnin tu,pegawai mahkamah akn dtg umh tuk bg writ saman”

    SEDUTAN JAWAPAN

    “Ini semua TEMBERANG Agen Kutip Hutang. Tindakan Undang Undang tak pakai sms dan email. Mahkamah dan “peguam” jadi jadian ni. Satu lagi, Lawyer TIDAK call peminjam. Pegawai Mahkamah TIDAK call peminjam. Mahkmah TIDAK ADA nombor telefon peminjam. Lawyer TIDAK BEKERJA untuk Mahkamah. Memang ada sistem e-kehakiman tapi bukan senang senang nak main email email macam tu je. Kalau kata guna Whatsapp lagi haru. Bank Negara pun boleh email jugak untuk “padamkan” rekod? Power betul “peguam” ni.”

     

    LINK PENUH SOALAN:

    http://www.ceritahutangbankdananda.com/index.php/2014/08/12/proses-tindakan-undang-undang-pinjaman-peribadipersendirian-bahagian-1/comment-page-3/#comment-2245

    LINK JAWAPAN PENUH:

    http://www.ceritahutangbankdananda.com/index.php/2014/08/12/proses-tindakan-undang-undang-pinjaman-peribadipersendirian-bahagian-1/comment-page-3/#comment-2246

     

    LINK TENTANG SITA MENYITA:

    https://www.facebook.com/ceritahutang/photos/a.472754979549370.1073741828.323566051134931/627586317399568/?type=3&theater

    ADOI! KANTOI LAGI. KES AGEN KUTIP HUTANG MENGAJI TAK ABIH

    LAGI CERITA AGEN KANTOI DAN KURANG AJAQ…

    WAHAI AGENSI PENGUTIP HUTANG! BERILAH LATIHAN SECUKUPNYA KEPADA STAFF ANDA SEBELUM MEREKA MEMALUKAN SYARIKAT ANDA DENGAN FAKTA FAKTA BOHONG MALAH MENUNJUKKAN BETAPA MEREKA SENDIRI TIDAK ARIF TENTANG TINDAKAN UNDANG UNDANG.

    INI ZAMAN INTERNET, ABANG GOOGLE KAN ADA..

    Kita tengok screenshot ini:

    kantoilagi

    Ayat pertama kira oklah macam biasa. Ayat Kedua:

    “Pihak Bank boleh mengambil tindakan CCRIS serta tindakan WSS (sita) jika tunggakan tidak dijelaskan sebelum tarikh yang ditetapkan”

    Tindakan CCRIS? Bank tidak perlu ambik “tindakan CCRIS” kerana setiap orang yang ambik loan, Bank Bank MESTI hantar lapuran ke Bank Negara setiap bulan tentang “kelakuan” peminjam mereka. CCRIS ialah (Central Credit Reference Information System) iaitu pengkalan data yang dikawal selia oleh Bank Negara dan akan memberikan rekod peminjam pada tempoh 12 bulan yang terkini termasuk tindakan undang undang yang telah diambil pada tempoh tersebut. Ia dibuat secara auto tak kira bagus atau tidak peminjam tu.

    Lepas tu kononnya nak ambik tindakan WSS. Dia faham ke apa ke bendanya WSS tu? Cuba sebut pelan pelan… “Double You Ass Ass” dah bunyi macam mencarut pulak. Ini boleh masuk kategori bahasa kesat yang menyalahi Garis Panduan Bank Negara ni… 🙂

    Belajorlah dik, apa jua tindakan undang undang mesti ada Penghakiman dulu. LOD – WRIT SAMAN – PENGHAKIMAN. Jangan main hentam ikut suka aje. Rajin rajinlah membaca kalau tidak jadi bahan ketawa dan menjatuhkan martabat syarikat yang anda wakili dan memungkinkan syarikat anda diambil tindakan oleh Bank Negara.

    Saya cuma bagi nasihat supaya “ketidakcerdikan” tidak lagi terserlah, jangan nak marah marah sebab salah sendiri macam apa yang dikongsikan oleh seorang kenalan saya. Agen dah kantoi dan bila kena kutuk mula bebahasa kasar. Biar gambar berbicara:

    KANTOICOMBINE